Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Μπιφτέκι κλασικό σε τραγανή κρούστα

Κάπου το είδα και μ'άρεσε η ιδέα...
Έπειτα το έφτιαξα και η ιδέα άρεσε και σε άλλους...
Μιας και έξω αγρίεψε ο καιρός, δυνάμωσε το κρύο και ξεφαντώνουν στο χορό οι χιονονιφάδες,
ας προσκολληθούμε μια στάλα στα χειμωνιάτικα άλλοθι.
Tι είναι πια λίγες ακόμη θερμιδούλες;
Άμα σταματήσει με το καλό η θύελλα ... κι από Δευτέρα...
αρχίζουμε δίαιτα!


Τι μας χρειάζεται (για 4 άτομα):
  • μισό κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στιμμένο
  • ένα αυγό
  • δυο κουταλιές γάλα
  • δυο κουταλιές πάστα ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ένα ματσάκι μαιντανό
Για το "ντύσιμο"
  • ένα φύλλο σφολιάτας 
  • 4 κουταλάκια μουστάρδα
  • 4 κουταλάκια κέτσαπ
  • λίγο σουσάμι
Ζυμώνουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά και τον αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα να απορροφήσει το άρωμα από τα μυρωδικά.
Πλάθουμε έπειτα 4 μεγάλα μπιφτέκια.
Ανοίγουμε το φύλλο τη σφολιάτα αρκετά λεπτό και το κόβουμε στα τέσσερα. Βάζουμε στο κέντρο του κάθε φύλλου ένα κουταλάκι μουστάρδα και ένα κουταλάκι κέτσαπ, τοποθετούμε απάνω το μπιφτέκι και κλείνουμε σε πακετάκι. 
Λαδώνουμε μια στάλα την κορφή και πασπαλίζουμε με λίγο σουσαμάκι. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ως να ροδίσει η κρούστα, το μπιφτέκι στο εσωτερικό παραμένει ζουμερό και πεντανόστιμο! 




Σερβίρουμε με φρέσκια σαλάτα εποχής.




2 σχόλια:

  1. Υπέροχες! Πραγματικά μια καλή και νόστιμη συνταγή! Μια αγκαλιά και καλό Σαββατοκύριακο φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ Ελένη μου σε νοιώθω, απο Δευτέρα δίαιτα γιατί πως να αντισταθεί κανείς σε αυτο το τραγανό πακετάκι με το ζουμερό εσωτερικό? Λαχταριστό!
    φιλιά πολλά, καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή